24 Հուն
2025
-2° c ԵՐԵՎԱՆ
-4.4° c ՍՏԵՓԱՆԱԿԵՐՏ
ABCMEDIA
Ճապոնական բրնձի գինու պատրաստման գործընթացը ընդգրվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկում

Ճապոնական բրնձի գինու պատրաստման գործընթացը ընդգրվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկում

ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ն ճապոնական ավանդական ալկոհոլային խմիչքներից մեկի՝ սակեի, պատրաստման հնագույն գործընթացը ճանաչել է որպես «ոչ նյութական մշակութային ժառանգություն»․ հայտնում է Reuters գործակալությունը։

Արտադրողները հույս ունեն, որ այս քայլը կխթանի դարերի պատմություն ունեցող ավանդական բրնձի գինու նկատմամբ համաշխարհային հետաքրքրությունը, որի ժողովրդականությունը թուլացել է Ճապոնիայում: